Державна програма підтримки аграріїв: на що розраховувати українським фермерам в 2018 році?

Кабінет міністрів України продовжує роботу над підвищенням ефективності програм підтримки аграрного сектора. Ключовим напрямком діяльності робочої групи є спрощення доступу фермерів до фінансових ресурсів, які виділяються на розвиток галузі. На виплату часткової компенсації вартості спецтехніки та обладнання від вітчизняних виробників в бюджеті закладено 945 млн грн., Що майже в два рази перевищує суму торішнього фінансування.

Оновлені програми підтримки фермерських господарств будуть запущені в самий найближчий час. Цільова державна підтримка аграріїв і тваринників, підприємств сільськогосподарського машинобудування – ключові напрямки, на які планується виділення коштів з держбюджету. У планах уряду, зробити затребуваний фінансовий продукт доступним і ефективним для всіх фермерів України.

У 2017 році в програмах державної підтримки сільськогосподарської галузі взяли участь близько 1220 господарств. Всього придбано понад 2 900 товарних одиниць. Сума часткової компенсації склала понад 134 млн грн. Так, тільки в Полтавській області за кілька місяців минулого року (липень-листопад) нову техніку вітчизняного виробництва придбали 72 господарства. Загальна вартість 89 одиниць обладнання з ПДВ склала понад 30 млн. Але фермери подали в банк відповідні документи і отримали компенсацію від держави в розмірі 5,1 млн гривень.

У нинішньому році планується розширити перелік спецтехніки та обладнання, що потрапляють під програму часткової компенсації, і внести зміни в діючий порядок розподілу фінансових активів. Уже найближчим часом у фермерів буде можливість оцінити ефективність нововведень. У свою чергу, стимулювання попиту на сільгосптехніку від вітчизняних виробників дозволить останнім зберегти вже існуючі робочі місця і розширити список вакансій для здобувачів.

Одеський завод «Велес-Агро» – підприємство, яке вже понад два десятиліття поставляє на український ринок сучасні, надійні, довговічні моделі спецтехніки для автоматизації польових робіт. Якість продукції, вартість якої значно нижча за імпортні аналоги, вже давно не викликає сумнівів у експертів галузі та аграріїв. Щоб докладніше ознайомитися з асортиментом, скористайтеся зручним електронним каталогом!

Обратный звонок
Оставьте заявку и наш менеджер свяжется с Вами в ближайшее время