Зростання цін на зернові в країнах ЄС: причини і прогнози на майбутнє

Експерти Європейської комісії прогнозують зростання цін на зернові протягом найближчих 10-12 років. На їхню думку, вартість тонни пшениці до 2030 року виросте в середньому на 15-17% в порівнянні з нинішніми показниками.
У найближчі роки ціни на зерно будуть тільки рости. Експерти Європейської комісії прогнозують, що до 2030 року вартість тонни пшениці складе 194 євро, в той час як зараз середня ціна на цей стратегічний продукт – 166 євро. Підніметься в ціні і кукурудза – до 176 євро за тонну.
На думку аналітиків, тенденція до зростання вартості зернових виникла через збільшення дефіциту площ для вирощування сільськогосподарських культур при зростанні попиту на цю продукцію на світовому ринку. Ще одним фактором, що обумовлює підняття цін на зернові, є подорожчання енергоносіїв.
Згідно прогнозам, в країнах Євросоюзу в найближчі роки очікується незначне скорочення оброблюваних угідь. Але під вирощування пшениці буде відведено на 1 млн га більше площ, що в цілому дозволить отримувати до 341 млн тонн зерна в рік. Очікується зростання попиту на зернові серед представників тваринницьких господарств і підприємств харчової промисловості, що стане для аграріїв стимулом до нарощування обсягів виробництва зернових.
У нинішньому році Україні вдалося увійти в ТОП-3 світових експортерів зерна, що робить вирощування пшениці, кукурудзи та інших зернових культур перспективним напрямком розвитку бізнесу для вітчизняних господарств.
Наявність надійної і продуктивної техніки для обробки ґрунтів, засіву полів, збору врожаю – важлива умова отримання гарного прибутку від діяльності сільгосппідприємства. Одеський завод «Велес-Агро» постійно працює над вдосконаленням вже наявних і розробкою нових агрегатів, щоб запропонувати українським аграріям сучасну сільгосптехніку за конкурентними цінами.

Обратный звонок
Оставьте заявку и наш менеджер свяжется с Вами в ближайшее время